Spiegelnestkast

Met deze nestkast voor mezen kan je, dankzij de ingebouwde spiegel in het dak, de bewoners makkelijk observeren.

Het dak kan gemakkelijk worden opgetild en dan kan je via de spiegel aan de binnenzijde in de nestkast kijken. Inspectie van de nestkast wordt aangeraden in het najaar in verband met de jaarlijkse schoonmaakbeurt. Inspecteren tijdens het broedseizoen moet heel erg voorzichtig gebeuren en niet te vaak om uit vliegen te voorkomen. In de winter dient de nestkast als schuilplaats voor vogels tegen het barre weer.

Hang de nestkast op een rustige, beschutte plaats met een vrije aanvliegroute voor de vogels. Naast de koolmees kan je ook de pimpelmees, de ringmus en de bonte vliegenvanger in deze kast verwachten.

Deze nestkast is met name geschikt voor de koolmees, pimpelmees, mus en de bonte vliegenvanger. Het is te adviseren om het nestkastje op minimaal 1,8 meter van de grond te plaatsen en minimaal 10 meter van eenzelfde vogelhuis te plaatsen. Ook is het van belang om het nestkastje niet in de volle zon te plaatsen.

Het nestkastje kan het beste worden opgehangen aan een boom of schutting. Tevens kunt u het vogelhuisje schoonmaken met water en een borstel om mogelijke parasieten te verwijderen. Het houten neskastje is gemaakt van gecertificeerd FSC hout.

Comments are closed.